Oświadczenie Burmistrza Fryźlewicza i Prezesa MMKS

2012-01-27 20:31:55

W związku z ukazującymi się w środkach masowego komunikowania fałszywymi informacjami na temat współpracy Miejskiego Młodzieżowego Klubu Sportowego "Podhale" z Urzędem Miasta Nowy Targ informujemy że

1. MMKS "Podhale" nie otrzymuje z Urzędu Miasta pieniędzy na promocję Nowego Targu poprzez sport, lecz na stypendia dla zawodników.
  2. Podnoszenie nawet w tonie nieoficjalnym tematu rzekomej niechęci miasta wobec klubu jest logicznym zaprzeczeniem intencji Rady Miasta Nowego Targu, która uchwaliła zasady przyznawania i rozliczania stypendiów a także zabezpieczyła środki na te stypendia w budżecie miasta.
  3. Zarząd Klubu MMKS "Podhale" stanowczo odcina się od insynuacji złej współpracy między Urzędem Miasta, a Klubem.
  4. Anonimowe wypowiedzi cytowane przez media odbieramy jako próbę skonfliktowania środowiska sportowego w przededniu przyznawania stypendiów na rok 2012.

mgr inż. Marek Fryźlewicz
Burmistrz Miasta Nowego Targu

Mirosław Mrugała
Prezes MMKS "Podhale" Nowy Targ

hmm....jak nie wiadomo o co cho to cho o....
Ściema pseudo-burmistrza,i *ia prezesa.I tak większość wie że obaj są siebie warci.
"wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły" - czy jakoś tak. Wszyscy niby "wspierają" i "pomagają", a klub dzięki któremu Nowy Targ jest znany szerzej niż tylko jako miasteczko na drodze do Zakopanego, powoli upada.
pozdro dla oscypków z Tychów! 3mćie sie jakoś bo nie ma ligi bez szarotek!a najlepsze były te jaja przed wejściem na lodo jak sprawdzali dowody i ochroniarze mie nie chcieli wpuścić bo ja z Tychów!i cza było kombinować jak tu wleźć:)i pozdrowienia dla tego fajnego baru przy lodowisku z telebimem na ścianie
tam juz od daawna nie ma baru, jest sklep hokejowy.
serio????ostatnio byłem w 2010 to musiało plajtnąć!szkoda bo fajna była obsługa jak każdy wiedział że my z Tychów:)
a nadal u was sprawdzają dowody Tyszanom?ciągle pamiętacie ten pożar?no ileż można???pozdro
E tam, Tyszanom - Gdańszczanom potrafili zabraniać kibicowania w koszulkach Stoczni, zupełnie jak w jakichś Tychach. :)

ps - hokej dla kibiców. Kibice gości to też ludzie :)
Geno, czyli Malkin nie ma sezonu życia. Po prostu chyba wreszcie wrócił do formy, bo przez 2 ostatnie sezony nękały go kontuzje. W latach 2007-09 rozgrywając wszystkie mecze w seoznie (2 x 82) zdobywał ponad 100 pkt na sezon.