Kolejne Oświadczenie Zarządu TH Aksam Unia

2011-03-28 20:06:26

W związku tendencyjnymi publikacjami wpierw autorstwa p. Jerzego Cebuli w gazecie „Sądeczanin” a następnie Prezesa KS KTH Krynica, p. Henryka Czarnego dotyczącego sprawy przynależności klubowej p. Petra Valusiaka, Zarząd Aksam Unia Oświęcim stanowczo protestuje wobec treści zawartych we wspomnianych publikacjach.

Żądanie dziennikarza weryfikacji wyników sezonu 2010/11 jak i insynuacje Prezesa Czarnego co do podziału klubów na te, które są duże i w związku z tym więcej mogą, jak i małe, które mają być z definicji poszkodowane - są nieetyczne.

Naszym zdaniem oświadczenie zarządu KS KTH Krynica po ponownym skierowania sprawy przynależności klubowej p. Petra Valusiaka ma charakter niedopuszczalnej presji na WGiD przy PZHL o czym dobitnie świadczą użyte w nim sformułowania o „niesprawiedliwym traktowaniu” KTH przez WGiD oraz o „słowach podziwu” dla Komisji Odwoławczej.

Jesteśmy jednocześnie zdziwieni, że Zarząd KS KTH wydaje zapewne niemałe sumy na prawników, jednocześnie nie mając tychże pieniędzy na rzetelne wcześniejsze wywiązywanie się z kontraktu z p. Petrem Valusiakiem. Tak więc to nie my jesteśmy autorami „sprawy Valusiaka”, tylko Zarząd KS KTH, który ją sam wywołał pozostawiając zawodnika bez środków do życia.

Jeżeli KS KTH Krynica uważa, że PZHL faworyzuje Aksam Unię to przypominamy kryniczanom niektóre niekorzystne dla naszego klubu rozstrzygnięcia jak: spadek z PLH po aferze ze zgaszonym światłem w Bytomiu, walkowery po rozegraniu spotkań przez nieuprawnionego Roberta Sobałę. My jednak potrafiliśmy się z tymi decyzjami pogodzić i nie kwestionowaliśmy tych decyzji WGiD, mimo, że nas nie zadawalały.

Mamy nadzieję, że ponowna decyzja WGiD będzie wolna od nacisków i uprzejmie prosimy, by Zarząd KS KTH Krynica uszanował niezależność organu statutowego PZHL.

Niemniej jednak gratulujemy kryniczanom utrzymania się w PLH, w czym również mieli udział wypożyczeni z naszego klubu zawodnicy. Cieszymy się na kolejne spotkania w przyszłym sezonie.

ze sportowym pozdrowieniem

Zarzad TH Aksam Unia Oświęcim

To może zróbmy tak: niech zarządy obu klubów się umówią na ustawkę. Kto wygra bierze Valca. To rozwiązanie przyniesie same korzyści. Po 1. Rozwiążemy "sprawę Valusiaka", a do tego więcej ludzi zacznie chodzić na hokej. Dwie pieczenie na jednym ogniu...
heheheheh aleś pojechał po bandzie - ktokolwiek z oświęcimia i ustawka heheheh rozbawiłeś mnie , to tak jakbyś myszy kazał iść do kota heheheh DZIĘKI ZA POPRAWĘ HUMORU
Ten Czarny jest taki troche duży , słyszałem że był w , nieistniejących już, niebieskich beretach (desant morski). Ciekawe jak wyglądała by potyczka między nim a np. Wójcikiem ?
Dobra, Dziennik Polski wydał oświadczenie, Unia wydała już kilka, KTH też już wydało - może czas przejść na korespondencję prywatną?:)
Nic tylko kręcić serial.
popieram... moze zorganizujmy konkurs na najlepszy tytuł nowego serialu?? czekam na propozycje..:) pzdr
"W związku tendencyjnymi publikacjami" publikujemy tendencyjne oświadczenie. Gratulujemy :D
"Jesteśmy jednocześnie zdziwieni, że Zarząd KS KTH wydaje zapewne niemałe sumy na prawników, jednocześnie nie mając tychże pieniędzy na rzetelne wcześniejsze wywiązywanie się z kontraktu z p. Petrem Valusiakie" - ONI WIEDZĄ WSZYSTKO! Widzieliście faktury za usługę prawniczą? szok!
Widziałem dzisiejszą "Gazetę Wyborczą", która opisuje sprawę Kamila Pawlika - nieuprawnionego przez WGiD zawodnika, poddając równocześnie w wątpliwość, czy KTH nie należałoby ukarać walkowerami za mecze z Janowem i czy wobec tego KTH powinno wogóle pozostać w ekstraklasie. Może tym sie lepiej zajmij a nie Valusiakiem i Unią.
ok Kos, masz rację. Już się tym zajmuję.
"Niemniej jednak gratulujemy kryniczanom utrzymania się w PLH, w czym również mieli udział wypożyczeni z naszego klubu zawodnicy" - dziękujmy za gratulacje i klękam przed całym sztabem Unii, za to że zawodnicy wypożyczeni z Waszego klubu utrzymali KTH w Extralidze.
skoro oświadczają, to się boją
a bierzcie tego Valusiaka w piz...u! Konrad:klękać nie musisz,ale chyba pomogli?
gregory - bardzo pomogli. Dobrzy zawodnicy. Dziękuje działaczom Unii.
dużo pomogli, pozdro
A więc nie tylko ja zauważyłem "lizanie czterech liter" w oświadczeniu KTH, a przynajmniej tak to odebrałem :/ Nie potrzebie zaczynają się dyskusje, w takiej sytuacji potrzebne są suche fakty stwierdzające kto ma rację i tyle. Pozostałe dopowiedzenia zarówno ze strony Unii jak i Krynicy (tutaj szczególnie bo zaczęli) są niepotrzebne i psują wizerunek. Tyle ode mnie pozdro ;)
sprawa się zaczęła przed PP :D
tattoo Sądy powszechne nie zajmują się sprawami medali. Nie mogą one rozstrzygać spraw zastrzeżonych dla związków sportowych. Wystarczy przeczytać regulamin PZHL.

§ 52

Kluby w razie sporów wynikających z realizacji przepisów niniejszego regulaminu, rozstrzygać je będą w ramach Związku poprzez mediację bądź poprzez skierowanie sprawy do Związkowego Sądu Polubownego.
Wyłącza się w tych sprawach właściwość sądów powszechnych.

§ 25

5. Nie wymaga zgody klubu zmiana przynależności klubowej zawodnika w przypadku powstania zaległości finansowych w stosunku do zawodnika przez okres 2. miesięcy. Przez zaległości finansowe rozumie się niewypłacenie zawodnikowi pełnej kwoty wynagrodzenia przewidzianego w kontrakcie. WGiD w tym przypadku uprawnia zawodnika do wybranego przez niego klubu nie stosując przepisu pkt. 1 niniejszego paragrafu.

TO JEST TYLKO ŻAŁOSNE PRZEDSTAWIENIE W WYDANIU DZIAŁACZY KTH I NIC WIECEJ.
tatoo a jak Krynica podebrała nam Elę i Kurza w najbardziej kluczowym momencie to było fair? to też taki mądry byłeś? jakby nie Ci zawodnicy a w szczególności ten pierwszy to g.ó.w.n.o by mieli a nie Ekstraligę ,jak to się mówi przyganiał kocioł garnkowi!!!!!!, a z drugiej strony valusiak jest tak cienki ,że nie zdziwię się jak go oddają!!!!!.swoja drogą Ela tak bez środków do życia był a tu nagle mieszkanie w Krynicy kupuje i wyprowadza się? ,Ładnie mu musieli sypnąć kasą za utrzymanie!!!! Niech mu tam ziemia lekką będzie wcale za nim nie tęsknię
KOS1946 - paragrafy regulaminu wypisałeś, czyli KTH ma prawo do odwołania, tak? A poźniej piszesz że "żałosne przedstawienie". Prawo to prawo. OCB?
KTH-eci!!! Wy płaćcie a nie płaczcie!!!
ok
Cała ta Unia i jej zarząd jest Śmieszny. Hej Hej KTH !!!!!
To wy jesteście śmieszni!!! Robicie wały a innych oskarżacie. Przykład Kamil Pawlik zgłoszony do meczu w którym nie mógł grać a co na to PZHL??? Nic PZHL PZHL KTH PZHL
jak wiesz wielkie g.... o sprawie Pawlika to się nie odzywaj. Unia?? co?? LUBISZ TO suk.........ooooooo
Haha kto używa słowa "maluczki" w oficjalnym oświadczeniu? największe wieśniaki
żałosny toxicu. Cała Polska zna powiedzenie "PZHL! PZHL! Unia Unia PZHL!" lub "P! Z! PZH! PZHL! Unia!"
a Ty przerabiasz to na KTH? zero kreatywności i pomysłów? Wymyśl coś, nie kopiuj. Bo to śmiesznie wygląda :D
UOsw - a Ty mówisz po polsku?
widzę że słowo nieznajome dla Ciebie :D 3ka z polskiego w gimazjum? Słaba frekwencja? Może więcej książek trzeba poczytać :D
Widzę Konrad, że dalej walczysz :) Oczywiście, że istnieje takie słowo. Tego nie kwestionowałem, ale w pismach urzędowych ludzie na odpowiednio wysokim poziomie intelektualnym nie używają takich słów jak maluczki. Słowo mućka też jest w tym słowniku, ale podejrzewam, że żaden urząd nie używa go w oficjalnych pismach w odniesieniu do bydła. Mam nadzieję, że Ty nie pójdziesz w ślady swojego zarządu :)
UOsw - Rozumiem o co Ci chodzi. A gdzie Ty znalazłeś "słownik wyrazów do oficjalnych pism"? To, że nie których słów nie używa się w oficjalnych pismach, to nie znaczy, że są one używane nieodpowiednio w pismach oficjalnych. Pozdro.
Racja konrad. Łącze się z Toba w 'bulu i nadzieji'
krowobolo jesteś żałosny jeszcze tupnij nogą złap focha i krzyknij to jest moje powiedzonko nikt nie może go zmieniać!!! a jak nie pomoże to zrób to co zwykle- idź do łazienki i załatw to ręcznie!!!
:):):)teraz czekamy na oświadczenia pzhl później KTH i tak dalej i tak dalej :):):)
coś się musi dziać jak topnieją lody
Fakt był taki, Kamil Pawlik nie został zatwierdzony do Sokołów, grał w SMS, i jest wychowankiem KTH, a cóż dla p. prezesa Grycnera, jeśli miałby PZHL być konsekwentny to Naprzód Janów nie powinien zostać dopuszczony do rozgrywek ligowych we wrześniu 2010, inni mogli spełnić wymagania :)
Nota bene widzę, że prezes Grycner lubi taki "lizanka" przy zielonym stoliku po sezonie - w końcu jak Janów awansował do ekstraligi swego czasu :) przynajmniej sportowo zleciał...
Widzę, że oświadczenia Unii pisze osoba, która już wydawała oświadczenia m.in. Waldemara Klisiaka, a ostatnio komentowała sobie oświadczenie prezesa KTH, więc Alferku, jesli zamierzasz coś jeszcze pisać to nie mijaj się z prawdą, to też uwaga do reszty Oświęcimian podających niezgodnie z rzeczywistością o nie płaceniu - przypomnę, że pierwsza decyzja WGiD PZHL była motywowana nie tym, że Valusaikowi KTH zalega z pieniędzmi, tylko tym, że jako obcokrajowiec nie znał na tyle polskiego, żeby zrozumieć kontrakt :) Pozdrawiam
"Zarząd PZHL informuje, że Hokejowego Orła 2011 za wygranie klasyfikacji kanadyjskiej w wydanych oświadczeniach wędruje do zarządu KS Unii Oświęcim."
MODA NA VALUSIAKA odc. 1375 i 1376
100/100
ja bym prosil serdecznei zarzad a skonczenei z tymi oswiadczeniami bo to jest smieszne juz...
Alferek vel Dariusz P. aka przydu.pas w zarządzie Aksam Unia, przestań w końcu pisać te wypociny.
Panowie dajcie już spokój z tym Valusiakiem!!!!
HAHAHA to jest cyrk...smiechu warte
czy bedzie oswiadczenie ws. przeciągajacej sie zimy? Zimo wyp.ierdalaj!
Katecheci napisali teraz w oświadczeniu że nie mają roszczeń do samego klubu Unii Oświęcim lecz do WGiD przy PZH za decyzje. Nie wiem tylko czy nie strzelili sobie sami w ten sposób samobója,bo tak niedawno oskarżali zarząd Unii o matactwo. WGiD pięknie ładnie rozpatrzy to wszystko jeszcze raz i tak obciąży kosztami kulejącą już Krynicę......... Po prostu tonący brzytwy się trzyma ! Ktoś z uporem maniaka rozpętał burzę w szklance wody a cierpieć będzie całe KTH . Szkoda,bo żal mi trochę tych "kuracjuszy" sam mam do nich sentyment , chodź by dlatego że nasi tam grają jeszcze!
Oczywiście gdyby ktoś poprawiał to Kate"h"eci