Hokej.net Logo

Oświadczenie sześciu klubów

2013-09-17 18:08:00

Prezentujemy oświadczenie "sześciu zbuntowanych klubów". Działacze żądają od Piotra Hałasika ustąpienia z funkcji prezesa Polskiego Związku Hokeja na Lodzie.

Oświęcim, 17.09.2013 r.

Reprezentanci Klubów:  TH Aksam Unia Oświęcim, Tyski Sport S.A., MMKS Cracovia S.S.A, JKH GKS Jastrzębie, Ciarko PBS Bank KH Sanok, MMKS Podhale Nowy Targ żądają:

1. Ustąpienia Prezesa Piotra Hałasika, Członków Zarządu PZHL i Członków Komisji Rewizyjnej.
2. Zwołania Nadzwyczajnego  Walnego Zjazdu PZHL celem wyboru nowych władz Związku.

Obietnice Prezesa związane z pozyskaniem sponsora nie zostały zrealizowane, zaś deklarowane przez Prezesa PZHL terminy przekazania Klubom informacji o sponsorze nie zostały przekazane. Informacja prezesa o gwarancji  bankowej, która miała być zrealizowana do 15.08.2013 r. okazała się nieprawdziwa.

Publiczna deklaracja złożenia dymisji przez Prezesa Piotra Hałasika w przypadku nie pozyskania sponsora do dnia 15.09.2013 r. również nie została dotrzymana.

Wszystkie powyższe okoliczności skutkują utratą zaufania Klubów do obietnic składanych przez Prezesa PZHL, co przełożyło się na żądania ustąpienia władz PZHL i zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zjazdu PZHL.

Za TH Aksam Unia Oświęcim:

- Tyski Sport S.A.
- MKS Cracovia S.S.A
- JKH GKS Jastrzębie
- Ciarko PBS Bank KH Sanok
- MMKS Podhale Nowy Targ

Już zaczynałem tęsknić za oświadczeniami :)
Przeciez prezes powiedział jasno, wbrew obietnicom złożenia funkcji szefa PZHLu, nie poda sie do dymisji. Trzeba sie przyzwyczaić, że tak będzie trzymał się fotela do końca. Swojego bądź polskiego hokeja.
Tak przy okazji to Tychy, Kraków i Jastrzębie mają przedstawicieli w Zarządzie, to niech ustąpią jako piersi i dają przykład reszcie, skoro chcą dymisji.
Piersi do tego bajzlu nie mieszaj.
Rozumiem że jak w szkole wylatuje dyrektorka, to woźna tez przy okazji ma się podać do dymisji dla przykładu ?

takie samo myślenie jak twoje ma tez prezes, "niech oni odejdą, będę miał święty spokój, bo przecież jak ich nie będzie to już nikt, nigdy nie przegoni mnie ze stołka".

Dla twojej wiadomości. To nie wszyscy inni składali publiczne deklaracje podania sie do dymisji. Nie interesuje mnie czemu tego nie zrobili, nie interesuje mnie czy pójdą w ślad za swoim szefem. Interesuje mnie za to, czy gość, który w wyborach składał deklaracje odejścia, który powtarzał to wielokrotnie później, ma na tyle honoru by dotrzymać własne słowo.

Jeśli któryś z panów z Krakowa, Jastrzębia czy Tychów, zostanie prezesem, będzie składał podobne deklaracje i obietnice, nie dotrzyma ich, będę pisał w ten sam deseń.
oprócz literówki, masz coś do powiedzenia?
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać , bo co można napisać w temacie w którym wszyscy wiedzą że , ktoś tu jest kłamcą i nic tego nie zmieni.Nawet cycki.
Analogia kompletnie nie trafiona, chyba, że to owa woźna krzyczy o dymisję dyrektorki.

Takie samo myślenie jak te 6 klubów masz ty. Chyba, że z matmy nie jesteś w stanie doliczyć do 7. A może wykażesz w jaki sposób ta 3 przegłosuje 4 hałasikową?

Dla twojej wiadomości. To kluby chcą dymisji zarządu, ale jakoś sami nie chcą ustąpić, choć są w tym zarządzie. Ot, taki paradoks. W związku z czym sami firmują to dziadostwo.
Przy okazji - oświadczenie jest 6 klubów, które mają ile przedstawicieli na Walnym? Stawiam, że 11-12, zakładając, że po 2 na klub. A prezesa wybiera coś ponad 60 delegatów.
@Starynowy Hałasik to się tu większości zdaje się z inną częścią ciała kojarzy ;)
nawet gdyby to woźna miała racje chcąc dymisji dyrektorki, to dla przykładu ma sama się zwolnić ? większej głupoty nie słyszałem.

Z tym się zgodzę, w sporze pomiędzy klubami a prezesem stoję po stronie klubów. Obrażać mnie nie musisz, wystarczy ze sam siebie kompromitujesz.

Nie rozumiesz też, że ligę tworzą kluby, a nie prezes i jego marionetki w stylu Wołosza. Dla Ciebie jako kukiełki prezesa, byłoby świetnie gdyby kluby ustąpiły, zrzekły się swoich praw, budżety, sponsorów a najlepiej wszystko co mają, przekazały na rzecz prezesa. Wtedy byłoby cacy, bo kieszenie pełne. Tylko czyje ?
Czy się to komuś podoba czy nie jest członkiem PZHL.
Czytałeś to oświadczenie w ogóle? Chcą dymisji "Członków Zarządu PZHL" - nie tylko prezesa. No to panowie członkowie jazda - droga wolna.

Masz rację, obrażać cię nie muszę. Robisz to sam wystarczająco dobrze.

A ty nie rozumiesz, że związku nie tworzy 6 klubów. Te śmieszne oświadczenia, to z jednej, to z drugiej strony, są tyle samo warte, co papier do podtarcia. Dla ciebie, jako ograniczonego człowieka jest to niestety nie do ogarnięcia, że nie ma to żadnej mocy prawnej, a Hałasik jak go sobie wybrali, może im jeszcze miesiącami grać na nosie, jak mu się spodoba.
"że nie ma to żadnej mocy prawnej, a Hałasik jak go sobie wybrali, może im jeszcze miesiącami grać na nosie, jak mu się spodoba."
no przyznaję rację że nie ma mocy formalnej i może się dopiero zacząć zabawa.
Tylko po co ciągle te wycieczki osobiste? Ile Ty masz lat? to że ktoś się pomyli to znaczy że jest ograniczony? A nawet jeżeli to nieuprzejmie jest to mówić publicznie. Ponadto kategoryczne ocenianie osoby której się na oczy nie widziało to jest co najmniej pycha.

A co do dymisji to sam wiesz że chodzi o to żeby Hałasik dotrzymał co obiecał i szedł stąd już i długów nie robił bajek nie plótł.
"gąszczem liter istoty zakrywanie"
Kałuży, ty i o kulturze? Specjalista od "bólu doooopy" w co drugim temacie... Daj człowieku spokój.

Ty na prawdę myślisz, że Hałas się przejmie jakimś oświadczeniem?! Podziwiam poczucie humoru. Zrobi co będzie chciał i kiedy będzie chciał (w ciągu tej kadencji rzecz jasna).
Ja tam wcale nie wiem czy to Hałas bardziej wykiwał kluby, czy kluby siebie.
Boool doopy jest do tych co taką przypadłość posiadają i nie wiem jaki ma to związek z moją kulturą?
Czy jeżeli jestem niekulturalny to nie mogę Ci wytknąć chamstwa?

Wiem, że Hałasik ma póki co zamiar trwać , tak wynika z jego słów.Tylko, że ten fakt to będzie dalszy ciąg agonii hokeja. Fakt kluby go wybrały (choć nie przez aklamację jak twierdzi), ale teraz chcą ten błąd naprawić. Szkoda że tak późno.
Rób co chcesz - nazywa się to HIPOKRYZJĄ.

Na razie to widzę, że 6 klubów chce go odwołać, to jest nie wiem czy 1/4 z tych które mają prawo głosu.
lucjuk, pachołku prezesa, własnie problem w tym ze ja rozumiem iż oświadczenie nie ma mocy prawnej. Rozumieją to też kluby, ich prezesi, sponsorzy i większość kibiców. Ale jeszcze większy problem w tym, że rozumiesz to też ty i twój prezesik i wręcz śmiejecie się z reszty wiedząc ze jesteście bezkarni. TO jest problem.

Innym problem jest to, że nie rozumiesz, że hokej to kluby a nie prezes zarządu. Problemem jest to, że razem ze swoim guru twierdzicie publicznie, ze bez tych sześciu klubów hokej się obędzie. Otóz nie, to te kluby plus z małym dodatkiem kilka innych, tworzą polski hokej. Ale wy tego nie zrozumiecie, nie mnie oceniać czemu.
Tak, będę grał takiej kreaturze jak ty na nosie. Sr*sz, że szczęścia jak bezdomny z 2złotych na widok kolejnego nic nie znaczącego papieru - oświadczenia. Uważaj, bo pierwszy raz w życiu orgazmu dostaniesz.

Widzę, że ty jeszcze z czasów poprzedniej epoki towarzyszu - "wy" hahahahaha.
Wybrałeś sobie takiego prezesika to teraz cierp!!! Możesz się tu tylko napinać, tyle ci zostało.
nie, ty nie jesteś głupi, ty po prostu jesteś po...
nie zapomnij zaśpiewać jutro prezesikowi "łubu dubu", zakompleksiona miernota.

tyle do ciebie, więcej i tak nie zrozumiesz.
brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz rację, obrażać cię nie muszę. Robisz to sam wystarczająco dobrze.

zaryzykuje stwierdzenie ze bez Halasika hokej polski sobie poradzi, bez tych szesciu klubow juz niekoniecznie ... co do odwolanie prezia, no coz moze jeszcze ten kabaret pociagnac ale jedno jest pewne nie dla dobra dyscypliny ale wylacznie dla swojego i tyle w temacie
Bez tych 6 również sobie poradzi, tak samo jak radzi sobie bez wielu ośrodków o pięknej hokejowej historii.
Te 6 klubów ani go nie pogrążą, ani jak widać specjalnie nie wpływają na jego rozwój, bo polski hokej idzie stopniowo na dno, a proces ten zaczął się długo przed Hałasikiem, problem jest w tym, że nikt nie potrafi tego trendu odwrócić. A dlaczego? Bo to ciągle są ci sami ludzie, którzy tego zrobić nie potrafią.
Większość tych prezesów działa w hokeju od kilkunastu/kilkudziesięciu lat i co oni takiego dobrego zrobili przez te lata za nim Hałasik nie zaczął im przeszkadzać?
Sami nigdy nie załatwili porządnego sponsora, porządnych transmisji, wreszcie porządnej marki polskiego hokeja.
Cóż...żenady ciąg dalszy. Poziom działania związku, zwłaszcza prezia i częściowo klubów niestety równy poziomowi sportowemu ligi.
Pora zrozumieć, że działanie a raczej brak działania w latach poprzednich powoduje, że teraz jest burdel i słabe wyniki a wszyscy chcą sukcesów już, teraz....a realnie patrząc to trzeba zacząć od podstaw i czekać na efekty za kilkanaście lat....nie ma takiej osoby, która uzdrowi nasz hokej w rok czy dwa.... Zaorać, wywalić wszystkich bez wyjątku i zacząć od nowa....jeśli zostanie ktokolwiek ze starego rozdania będzie nosił w sobie zaraze nic nie robienia albo trzymał się częściowo starych schematów i nawyków...droga do nikąd. Wielkie boom...chaos....nowe życie ;) Powodzenia!
prezesem powinien byc ktos kto sie zno np.MARIUSZ CZERKAWSKI!
Lucjuk... Jesteś przypadkiem z Jastrzębia? Jeśli tak to musimy sobie podać łapę na Jastorze :) Masz rację hokej poradzi sobie bez tych klubów... Hokej na prawdę to ciągle te same nazwiska i nawet Mariusz Czerkawski któremu kibicuję i juz kilkukrotnie pytałem dlaczego nie stara się o funkcję prezesa, niestety nic tu nie pomoże... Wiecie dlaczego? Bo bedzie miał podobne pomysły co Obecne władze... I wtedy Ci pseudo prezesi klubów też staną okoniem... Bo to zachwieje ich poczucie bezpieczeństwa na cieplutkich posadkach...Nic nierobienie (z wyjątkami)... To jest podobnie jak z Polityką, w naszym kraju nastąpią zmiany za jakies 20-30 lat gdy nie będzie juz na tej ziemi tej watachy, która nami rządzi na zmianę od 20 lat... POLSKI HOKEJ DLA KIBICÓW, NIE PREZESÓW !!!
uzdrawianie polskiego hokeja odbywa się "z * strony". pierwszym krokiem powinna być DEKOMUNIZACJA obejmująca działaczy klubowych i związkowych (te same twarze od wielu lat, idealnie pasujące do Muzeum PRLu), po przeprowadzeniu czystki należy przejść do budowania nowoczesnych struktur. bez wyrzucenia komuny nic się nie zmieni.
A ja bym chciał, żeby Prezesem został kulawy oszust z Tychów. Wtedy dopiero wszyscy będziemy wyje..... Pozdro dla Sanoka za piękną inaugurację :)