Hokej.net Logo

Stanowisko klubów

2013-09-02 18:02:58

W związku z notorycznym przekładaniem przez Prezesa PZHL istotnych terminów, niedotrzymywaniem ustaleń, składaniem obietnic bez pokrycia oraz ciągłym wprowadzaniem w błąd opinii publicznej oświadczamy, że:

1) rozpoczynamy mecze towarzyskie zgodnie z pierwotnym harmonogramem meczów tj. z dniem 6.09.2013 r. (terminarz poniżej),

2) podejmujemy działania w kierunku zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zjazdu PZHL celem odwołania Prezesa PZHL wraz z Zarządem.

Nasza determinacja wynika z podania do publicznej wiadomości treści uchwały podjętej przez Prezydium Zarządu PZHL w dniu 2 września 2013 roku, stanowiącej próbę wmanipulowania Klubów w regulamin i zasady rozgrywek przygotowane dla potrzeb PHL sp. z o.o., pod przykrywką rzekomej organizacji rozgrywek przez PZHL, o czym świadczą:

1) opłata licencyjna w wysokości 40.000 zł, zamiast 15.000 zł wynikających z regulaminu PZHL,

2) możliwość uzyskania „dzikich kart”, których regulaminy PZHL nie przewidują,

3) organizacja rozgrywek na zasadach przyjętych przez Zarząd PZHL w dniach 25 i 28 maja br. dla PHL,

4) przekazanie rozgrywek PHL z dniem uprawomocnienia się decyzji Ministra Sportu i Turystki o wyrażeniu zgody na zawarcie umowy o zarządzanie liga zawodową w hokeju na lodzie w najwyższej klasy rozgrywkowej – co pozwoli osiągnąć Prezesowi PZHL cel, do którego dąży wbrew woli Klubów, tj. rozpoczęcie rozgrywek na zasadach i regulaminach stworzonych na potrzeby PHL sp. z o.o. oraz zapewnienie finansowania działalności Związku i PHL z budżetów klubowych.

Za JKH GKS Jastrzębie: Prezes Zarządu – Kazimierz Szynal

Za Tyski Sport S.A.: Prezes Zarządu – Alina Sowa

Za TH Aksam Unia Oświęcim: Prezes Zarządu – Artur Januszyk

Za Ciarko PBS Bank KH Sanok sp. z o.o.: Prezes Zarządu – Waldemar Bukowski

Za MMKS Podhale Nowy Targ: Prezes Zarządu – Agata Michalska

Za MKS Cracovia SSA: Wiceprezes Zarządu – Jakub Tabisz

Niniejszym przedstawiamy harmonogram meczów towarzyskich:

I Kolejka – 06.09

Nowy Targ - Jastrzębie
Kraków- Tychy
Oświęcim - Sanok

Brawo kluby! A więc w Hałasik lidze zagra Polonia Bytom, Katowice i Drim Tim z blondyną na bramce!
Chwila moment Dżuls, jeszcze wczoraj ganiłeś kluby za upór i niechęć do zawarcia "kompromisu" którego propozycji nie było, tylko o kapitulacji jednej ze stron. Dzisiaj natomiast pod tym oświadczeniem (chyba, bo nie jest to skan, żeby było to widać) podpisuje się prezes Ciarko PBS Bank KH Sanok i jest wszystko OK? Nie rozumiem.

Bardzo dobrze, że Sanok przystąpił do tej koalicji, jeśli to prawda. To zostawia tylko nienajmocniejsze na dzień dzisiejszy ośrodki - Polonię i Hokej Club GKS Katowice, względnie Krynicę, która jest póki co jak zamek z piasku, a zbliża się przypływ.

Najbardziej żal mi mr Wołosza. Miał obiecaną pensję od września...
Edit: zwracam honor Dżuls, nic takiego nie pisałeś, pomyliłem cię z kimś innym.
nikogo nie ganiłem, wyrażałem tylko nadzieję, że skonczy sie ten kabaret. Po dzisiejszej decyzji wygląda na to, że się skończy wraz z prezesem
Bad ty też widać zmieniasz zdanie jak rękawiczki :)) A jeszcze wczoraj najeżdżałeś na kluby ....czy w podkarpackim tak wszyscy mają ???;))
Bardzo dobry ruch! I co łysolu teraz zrobisz??? Graj sobie tą twoją ligę z 2 klubami bo Krynica de facto nie istnieje.
Brawo nic dodać nic ująć.
Nikt nie zapłaci wpisowego-fricowego bo w PZHL-u nie ma przelewów zwrotnych ,tylko Sanok zapłacił małą część i teraz nie wie czy ją odzyska i apeluje o kompromis.
Nikt już nie ma zaufania do tej łysej pały, a gwiazdy z DT nie mają gdzie się podziać prócz L.L. bo on jest dogadany z Matczakiem bo kasa odpowiednia i blisko do rodziny do SO.
Jedyne mądre rozwiązanie to każdy robi przelew na konto w komercyjnym banku do czasu ustalenia sponsora ligi 15.09 i gramy pod szyldem PZHL- w najbliższym wolnym terminie nadzwyczajny zjazd PZHL i audyt wraz z nowym p.o. prezesem.

a Hałasikowi - stare arabskie przysłowie -JAK JEDEN CI MÓWI ŻE COŚ JEST Z TOBĄ NIE HALLO TO TO IGNORUJ, A JEŚLI TO MÓWIĄ CZTERY TO COŚ Z TYM ZRÓB I ZMIEŃ
PISAŁEM TO WCZEŚNIEJ ALE CO łysy ZNOWU WYMYŚLI????? CIEKAWE
Kluby były gotowe na kompromis, ale jak Hałasik jest tak pazerny że wszędzie tylko chce i widzi możliwość zarobku i utrzymania swoich trenerków to decyzja klubów mogła być tylko jedna..
To znaczy się już od 6 września idziemy na mecze??? Ciekawe jakie będą ceny biletów, oraz czy będą grali "ciałem" czy raczej ślizgawki z fajerwerkami, co nawiasem mówiąc chętnie bym obejrzał.
....i ....i pomoc PISiorków z komisji Sejmowej nie pomogła Prezesowi
A kto będzie sędziował te rozgrywki?
a kto do tej pory sędziował - te pokraki co ich pzhl przysłał i jeszcze o kasę wołali

za takie pieniądze sędziowie 1 ligi czeskiej czy słowackiej lepiej znacznie lepiej pogwizdają spokojna twoja rozczochrana
Oj sędziowie to się sami będą zgłaszać, póki co są bezrobotni. Opłacić ich będą musiały same kluby, ale do tej pory też to robiły, więc tutaj się nic nie zmieni. Sędziowie na sparingi też się przecież nie materializowali z powietrza.
Z tego co słyszałem Hałas zabronił naszym pasiakom kolaboracji
No to mają chłopcy pecha, ale nie wszyscy sędziowie w Polsce są zrzeszeni w wydziale sędziowskim i sędziują później rozgrywki ligowe, dla nich zazwyczaj się wszystko kończy po okresie sparingowym, Dariusz Garbocz przychodzi mi na myśl jako przykład takiego sędziego. Są też zagraniczni rozjemcy...to nie wygląda mi na problem dla organizacji tych meczów towarzyskich.
pasiaki nie są własnością pzhl i na zbawowe rozgrywki każdy może se ich nająć na umowę zlecenia np za 150 PLN , po 5 dych z tercję, co i tak jest dużo, bo niewielu Polaków tyle zarabia.
To mogli z tego zrobić jakiś turniej, przynajmniej gralibyśmy o coś. Normalnie tabela i punkty, tylko że na zasadzie turnieju przedsezonowego. No chyba że ja czegoś nie zrozumiałem.
I nie żebym narzekał, bo cieszę się że kluby postawiły na swoim.
pzhl pzhl j j pzhl !!!
brawa dla klubów - tak trzymać - gonić krzewiciela idei lewicowych
niech uprzednio spłaci zadłużenie oczywiście
To co oni robią to jest kabaret. Łatwiej gnić w swoim dziadostwie więc po co coś zmieniać... Teraz PZHL powinien pozostać przy swoim i niech sobie grają mecze towarzyskie cały sezon o wiadro kartofli. Ja na taki mecz na pewno nie pójdę no chyba, że będzie za darmo, bo ani złotówki za to nie dam i mam nadzieję, że więcej osób zrobi tak samo.
Czy Ty czytales regulamin PHL a pozniej oswiadczenie klubow czy piszesz tak poto by napisac??
to co robi Hałasik jest kabaret, będziesz prezesem jakiejś drużyny będziesz decydował, szkoda Ci na bilet, myślisz ze kluby to dojna krowa ? A najlepiej siedź w domu i skończ te swoje wywody pisać.
Podbijam. Kolejny miesiąc sparingów - dziękuję, beze mnie. Jestem ciekaw jaki oszołom - jeśli uda się klubom zrzucić p. Hałasika ze stanowiska - weźmie na swoje barki spłatę zadłużenia Pzhl (słownie: bańkaczterystazł) +, jak rozumiem, stanie przed problemem - skoro nie ma kasy - rozwiązania kontraktów z obecnymi szkoleniowcem oraz koordynatorem reprezentacji.
Czytałem dokładnie wszystko i wiem, że regulaminy lig zawodowych są wymagające, ale jak chce się coś zrobić dobrego to trzeba zacząć wymagać od siebie. Wiem też, że nikt nie chce nikogo okradać co niektórzy sobie ubzdurali i idą w to ostro. Zamiast czepiać się regulaminu kar może lepiej po prostu przestrzegać zasad tak jak wymaga tego profesjonalizm. Co do moich pieniędzy to oczywiście, że mi szkoda wydawać je na takie g ó w n o, bo niby jaki cel mają te mecze? Lepiej w ogóle nie grać.
Mecze wg Hałasika byłyby takim samym g ó w n e m!!! Każda drużyna z miejsc 1-8 ma zagwarantowany udziału w play-offie. To po co ten sezon zasadniczy??? I jeszcze jedno, gdyby Hałasik miał sponsora, to byłoby OK, ale go nie było, nie ma i nie będzie. Łysol umie tylko blefować!
rdietrich - gdyby umiał blefować, to by go nie przejrzeli. ;] Chociaż i tak pociągnął to całkiem długo. Jeszcze nikt nie odchodził (oby tak to się skończyło) w takiej atmosferze ze stanowiska prezesa. Ingielewicz i Hajduga się nawet nie zbliżyli.

No ale cóż, jak mawiał klasyk "[...]nie jestem byle chłystkiem, tylko PREZESEM[...]!!!"
Umiał blefować, bo prezesi klubów go wybrali.... a nie np. Chadzińskiego.
No właśnie Chadźiński był jego jedyną konkurencją, a bynajmniej nie jest to jakiś wymarzony kandydat na prezesa PZHL. Gdyby np. Henryk Gruth wystąpił z kandydaturą...jakoś bym naszego "nie byle chłystka" w tym starciu nie widział.
A ja będę kupował x2 tak z solidarności z klubami pseudo miłośniku hokeja
Czy Ty myslisz ze tu chodzi tylko o kary a wracajac nawet do nich to ktos przeliczyl ze 15 takich nalozonych na klub daje kwote ponad 3 milonow, ja osobiscie uwazam ze tu glowna kwestia jest marketing bo jaki klub odda pol lodowiska na banery a wzamian dostanie wieklie G..., czy Ty jako sponsor oddal bys miejsce na swoje reklamy dla kogos kto nie dolozy do tego interesu ani centa?? Nie bede pisal juz o obiecanym sponsorze ligii. Zakladajac nawet ze P. Halasik chcial dobrze dla polskiego hokeja to zle zaczal narobil dlugow i za wszelka cene chce odzyskac te pieniadze, gdyby mial jaja i powiedzial wprost jaka jest sytuacja to moze inaczej by to wygladalo a nie uparcie tkwic ze na zasadach HL, ba i to nawet w tej kwesti nie jest konsekwentny bo caly czas sie terminy zmieniaja.
Myślę że o poziom tych meczy nie ma co się martwić. Nie mogą grac samowolnie ligi żeby ich nie skazali na dożywotnią banicje więc zagrają towarzysko;) A jak się już wszystko naprostuje to zalicza te mecze jako rozegrane o punkty:) Tak więc w piątek ogień.
To spier....j gościu jeżeli dla ciebie pare zlotych jest ważniejsze od klubu to żegnaj "nie ma już nic"..
Brawaaa dla klubów !! wreszcie się łysolowi dostanie.
Całe szczęście że czeska liga rusza w terminie, a jesli chodzi o łysego i cały ten burdel to przecież przestrzegalismy przed nim bo to przecież drugi donek,mnie akurat ta sytuacja nie dziwi.
To juz jest koniec,nie ma juz nic. Koledzy dokopmy lysemu. Niech pozna co to znaczy zakpić z nas kibicow hokeja.
A Katowice i Bytom to się teraz nagrają, że hej:)! Jak kiedyś w NRD.O DT Krynica nie wspominam bo ten twór nigdy nie istniał.
No to łysy kaski nie otrzyma
"mecze towarzyskie"co to sie już nie dzieje,tak se bedzieme pykać w te 6 klubów no i co z tego,nikt nie pomyśli że liga z nazwy to rozgrywki najlepszych zespołow,a tego tu nie ma
niech wszystkie 6 klubów zgłosi się do rozgrywek 1 ligi i po sprawie ,wpisowe niskie i pod egidą PZHL tylko był by problem z obcokrajowcami bo chyba w 1 lidze od tego sezonu nie mogą grać , by najmniej tak ustalili przed startem ligi w zeszłym sezonie
Ciesze się i nie.Mecze sparingowe o pietruche to nie to samo co walka.Nie wiem jak one będą wyglądać bo nie sądze że tak jakby były w lidze.Wolałbym żeby się dogadali i sezon z opóźnieniem ale jednak ruszył.No ale zobaczymy...
No to teraz Prezesik nas "zdyskwalifikuje dożywotnio" jak to sam określił :)
to my teraz z tyskimi na piwo chyba bedziemy chodzić,trzeba zwołać ogólną sztame bo rywalizacji sportowej to nie będzie
Z Hałasikiem nie ma co dyskutować bo widać, że gościowi wali się grunt pod nogami i tylko próbuje wyłoić kasę od klubów na długi PZHL-u i wyplaty swoje jak i swoich giermków... Jeszcze raz powtarzam, jak przedstawi 15 września sponsora ligi(według hucznych zapowiedzi ostateczny termin) i udokumentuje budżet to HL z poślizgiem jak najbardziej a jeśli nie no to pardon i adieu panie Hałasik... Żeby kluby mogły przystąpić do ligi to najpierw musi być ta liga a żeby ona miała prawo bytu to najpierw musi mieć sponsora... Dom panie Hałasik to zaczyna budować się od fundamentów a nie od dachu...
Dominik Hašek odwiedził dziś szkołę podstawową na początek roku szkolnego. Ciekawe ilu profesjonalnych hokeistów w Polsce odwiedziło szkołę w celu propagacji hokeja??? Media milczą :-(
Nowotarscy hokeiści często odwiedzają podhalańskie szkoły tyle, że do profesjonalistów sporo im brakuje...
No cóż... zawiodłem sie na tobie synku....tak sie nie robi.
No i dobrze. Gramy od piątku. W końcu rywalizować będą najlepsze i najbardziej zasłużone kluby. Kibice pewnie dopiszą. A Katowice z Polonią niech sobie graja w PHL.
Niech sie lepiej namyślą i jutro zadecydują czy sie do nas przyłączą... nie można ich pominąć to dobre drużyny. Tylko stanęli w złym szeregu.
Dobrze mówisz czarny, w końcu w kupie siła.
W końcu kluby poszły po rozum do głowy. Przez lata płacili aby mogli grać w chłamskiej lidze. Kilka klubów ucierpiało na tym, inne zaczęły odczuwać tego skutki i w końcu mamy bunt. Zarząd ligi wprowadze nielegalne opłaty, chcąc zrobić z nich normalną rzecz. Dla kasy są gotowi zrobić wszystko. Won!
Prezez bez włosów najpierw zrobił turniej EIHC w Tychach bez kibiców, teraz lige bez klubów i bez sponsora... jedyne co zrobił to zadłużenie w związku... beznadzieja.
Hałasik...się...nadajesz...do...tarcia...chrzanu.
A miało być tak PIĘKNIE! Szef wszystkich szefów okazał się "niewypałem".
już dawno nie było tu takiej zgodności;) szkoda że w takich okolicznościach i że tyle jadu się tu wylało zanim kluby podjęły decyzję.

pytanie co dalej.
Hałasik jest tak uczciwy i gościnny jak parafie pod Częstochową -ogórki małosolne dla pielgrzymów za darmo, a 5 km dalej woda z studni po 5 złotych- już nawet gołębie omijają Sosnowiec żeby im obrączek nie zabrał- hochsztapler i oszust a wtóruje mu Wołosz.
: a ja mam panowie pomysl jak juz maja grac ta swoja lige to moze my kibice zrzucimy sie na puchar i niech zagraja w tym sezonie o Puchar kibicow...a jak sie zrzucimy to gwarantuje wam ze kupimy taki Puchar ze w zyciu o tak wielki nie grali w Polsce
Zagrywka Klubow jest na odstrzal prezesow Zwiazku i Ligi. Nastepny ruch to Nadzwyczajny Zjazd i odwolanie gosci. Juz pisalem - to najslabszy zarzad zwiazku w jego dotychczasowej historii. Przypadkowi goscie bez pojecia o funkcjonowaniu hokeju. Niech ten dramat sie juz konczy bo wstyd.
i najbardziej skorumpowany-jakie tam są układy :(
Chciałbym jeszcze zapytać- tak w nawiązaniu do tych dwóch grzecznych klubów a właściwie clubów,kto wyjaśni do końca sprawę zeszłorocznych zawodników zza oceanu w gieksie-czy domogała się wytłumaczył i przy całym szacunku dla zawodników i kibiców Bytomia-kto dopuścił lodowisko w Bytomiu jako obiekt do organizowania imprez-Wołosz ???
Szanowny Panie Puma. W nawiązaniu do Pana maila uprzejmie informuję, że tak Pan Domagała wytłumaczył sprawę "zażalenia" naszych byłych Hokeistów zza wielkiej wody na spotkaniu z kibicami i w oświadczeniu klubu:

Jako kibic nie wierzę w 100% w to co mówi Pan Domagała ale proszę pamiętać że byli hokeiści też mają swoje za uszami. Nie rozumie tylko co to ma wspólnego obecnymi rozgrywkami ! Jest mi bardzo miło ze leży Panu na sercu dobro tych dwóch grzecznych Śląskich Klubów.
A może by tak zacząć Typera od piątku ??